Грандиозна сензация сътвори Еркулес при гостуването си на „Ноу Камп”. Новакът в Примера дивисион победи с 2:0 Барселона в мач от втория кръг на първенството и нанесе първа загуба на каталунците.

Гостите поведоха в 26-та минута, когато Ройстън Дренте центрира от фаул в наказателното поле на Барселона, след което Адриано и Абидал не се намесиха и това даде възможност на Нелсон Валдес да излезе сам срещу Виктор Валдес и да го преодолее за 0:1.

Каталунците имаха инициативата в срещата, но футболистите на Еркулес много опасно контраатакуваха и създаваха главоболия за Виктор Валдес и защитата пред него.

През второто полувреме ситуацията на терена не се промени, а Еркулес дори стигна и до второ попадение в срещата. След грешка на Абидал, топката бе центрирана в наказателното поле на Барселона, където Нелсон Валдес бе оставен непокрит и с хубав удар препарира за втори път Виктор Валдес.

До края на мача футболистите на Барселона доминираха, но гостите добре контраатакуваха и изпуснаха да си тръгнат с още по-голяма победа от „Ноу Камп”.

Валенсия постигна много трудна победа с 1:0 срещу Расинг Сантнадер с гол на Мадуро в 45-та минута.