Ужасяващият старт на сезона в Примера дивисион донякъде вече е зад гърба на Селта. След като тимът от Виго имаше три загуби от първите си три мача досега, най-после взе първата си точка за кампанията. 

Това стана при гостуването на Осасуна, което завърши без отбелязани голове. Но определено гостуващият тим може да съжалява, че не си тръгна с победата, защото доминираше през целия мач и само чудото спаси домакините от загуба, при това тежка. 

Мачът започна с натиск на Селта, но Яго Аспас и Джон Гуидети не успяха да се разпишат в първите минути. Най-чистото положение за "небесносините" дойде в 28-та минута, когато Даниел Вас стреля от далечна дистанция, но бомбеният му шут тресна горната греда. 

Малко преди почивката дойде и най-спорната ситуация. След един корнер Густаво Даниел Кабрал стреля с глава и нацели лявата греда. При добавката Джон Гуидети прониза мрежата, но реферите отмениха попадението му заради засада. 

Така почивката дойде при нулево равенство, а след подновяването на играта играчите от Виго продължиха да атакуват повече, но и да изпускат страхотни ситуации. Единствен Хайме Ромеро от Осасуна имаше някакви ситуации, но вратарят на Селта беше на място, за да се намеси. 

Последната чиста ситуация в този мач дойде в 89-та минута, когато удар на Яго Аспас от пряк свободен удар срещна напречната греда. Така в крайна сметка попадения в този мач нямаше и двата тима трябваше да се задоволят с по една точка. 

Този хикс обаче означава, че и двата тима продължават без победа от старта на сезона. Осасуна вече има две точки и е в зоната на изпадащите, а под тима от Памплона е именно Селта, но с една. На дъното е Валенсия без актив все още.