След тежкото поражение с 0:5 от Виляреал в последния кръг, Селта се върна на пътя на победите. При това по доста убедителен начин. Тимът от Виго победи с 4:1 у дома Депортиво Ла Коруня и се утвърди в средата на таблицата. 

Първоначалният натиск на "небесносините" даде резултат чак след 32 минути игра. Тогава Фабиан Ореяна намери Уго Майо в наказателното поле и той с мощен шут от малък ъгъл в обсега на вратаря откри резултата. 

Но радостта на домакините не трая дълго. Само пет минути след това Раул Албентоса изравни след удар с глава от вратарското поле след прекрасно центриране на Файсал Фаджр от пряк свободен удар. При 1:1 дойде и почивката. 

След нея обаче Селта съсипа противника си. В 60-та минута резултатът стана 2:1 след точно изпълнена дузпа от Яго Аспас, която беше отсъдена за игра с ръка на Сидней от Депортиво. 

На практика победата беше изкована в 78-та минута, когато младокът Джони проби и намери перфектно Фабиан Ореяна, като чилиецът с глава насочи топката до лявата греда и направи 3:1.

Крайният резултат беше оформен само пет минути по-късно, когато Яго Аспас вкара втория си гол в мача, а сега беше точен след пас на Серхио Алварес и така Селта надделя с 4:1 над коравия си съперник. 

Така домакините от Виго събраха 13 точки и се наредиха точно под местата за Зона Европа с актива си. Депортиво Ла Коруня пък е точно над зоната на изпадащите със своите 8 точки, колкото има и Спортинг Хихон.