Отборът на Селта постигна ключов успех с 3:1 при гостуването на Виляреал в двубой от 14-тия кръг на испанската Ла Лига. Головете за гостите отбелязаха Яго Аспас на два пъти, както и Пионе Систо. Попадението за домакините беше отбелязано от Самуел Чукуезе. 

След доста постна продукция и от двата отбора през първата част зрителите на "Естадио де ла Керамика" станаха свидетели на цели 4 гола през втората част. 

В 54-та минута Пионе Систо откри за гостите след хубава контраатака и добро извеждащо подаване на Денис Суарес. Само 5 минути по-късно обаче домакините върнаха паритета в срещата. След двойна комбинация по фланга Жерар Кинтия навлезе в наказателното поле и намери Самуел Чукуезе на точката на дузпата, който не сгреши за 1:1. 

Двубоят продължи да е все така равностоен, но гостите от Виго нанесоха своя удар в 79-та минута. След центриране от корнер Яго Аспас беше изпуснат на задната греда и с първото си докосване прати топката зад гърба на Серхио Асенхо за 2:1. 

В последната 4-та минута на добавеното време Аспас довърши съпротивата на "жълтата подводница". След наглед безцелно изритване напред по терена Аспас успя да овладее топката брилянтно, да се измъкне от двама защитници и да преодолее съпротивата на Асенхо за трети и финален път. 

В другата среща изиграна по-рано днес в испанската Ла Лига Алавес надви съпротивата на Ейбар с 2:0 като гост. 

С тази победа Селта остана на 18-то място, в зоната на изпадащите, но се доближи на само точка от 17-тия в таблицата. Виляреал, от своя страна, остана 12-тия с 18 пункта след 14 кръга.