Селта Виго победи Ейбар с 3:2 в мач от 25-ия кръг на Примера дивисион. Двубоят бе пряка битка за местата, даващи право на участие в евротурнирите, а тимът от Виго се добра до трите точки, въпреки че се наложи да потрепери доста в последните минути.

Домакините поведоха комфортно с 3:0, но два гола на Ейбар в последните минути бяха на път да доведат до шок за тима от Виго.

След няколко интересни ситуации в първите минути, Селта поведе в 31-ата минута, когато Яго Аспас намери Джон Гуидети в наказателното поле, той забеляза, че вратарят Асиер Рисго е излязъл от голлинията и технично го прехвърли за 1:0.

8 минути по-късно Джони пое топката на границата на наказателното поле и с точен изстрел горе на вратата реализира за 2:0.

Мачът изглеждаше приключил в 69-ата минута, когато Уго Мало подаде към Гуидети, който от близко разстояние само трябваше да вкара в опразнената врата за 3:0.

Малко след това Аспас можеше да вкара и четвърти гол за своя отбор, но ударът му срещна гредата.

В 82-ата минута Ейбар получи право да изпълни дузпа за игра с ръка в наказателното поле, а Саул Берхон намали пасива на своя отбор.

В 87-ата минута Такаши Инуй вкара и втори гол за Ейбар, за да направи последните минути вълнуващи.

Нов гол обаче не падна и Селта все пак стигна до трите точки. Така тимът от Виго се изкачи на шесто място с 38 точки, изпреварвайки именно Ейбар, който е седми с 36 точки.