Ейбар се наложи с минималното 1:0 при домакинството на Селта Виго от 26-ия кръг на Ла Лига. По този начин галисийци остават в опасна близост до зоната на изпадащите.

Първата ситуация в мача се откри пред футболистите на Селта в 7-та минута. Браис Мендес отправи много опасен удар, но Марко Дмитрович спаси.

Серхио Енрич отбеляза гол в 28-та минута, но попадението не бе зачетено заради засада.

Селта бе много близо до това да поведе в резултата в 40-та минута. След удара на Максимилиано Гомес топката срещна гредата.

Пред Чарлес се откри добра възможност в 58-та минута, но ударът му не бе точен и премина покрай десния стълб на вратата на Бланко.

Съдията Гийермо Куарда свири дузпа за Ейбар в 66-та минута за нарушение на Араухо срещу Ореяна. Ситуацията бе прегледана с ВАР и решението на главния арбитър бе потвърдено.

Чарлес изпълни наказателния удар в 67-та минута, но прати топката над напречната греда в аут.

Победният гол за Ейбар падна в 87-та минута. Марк Кардона направи добър пробив през четирима играчи на Селта и стреля, топката рикошира и стигна до Енрич, който отблизо не пропусна да вкара в опразнената врата.

С този успех Ейбар събра актив от 34 точки и се намира на девето място в класирането, докато Селта е точно над зоната на изпадащите – на седемнадесета позиция с 25 точки. Галисийци са на две точки над зоната на изпадащите.