Селта направи важна крачка към спасението, след като победи резервите на Барселона в мач от 36-ия кръг на Примера дивисион. Домакините надделяха с 2:0 над неособено заинтригуваните от крайния резултат съперници, за които много по-важна е развръзката другата седмица с Ливърпул в Шампионската лига. 

Именно с мисъл за този мач наставникът на каталунците Ернесто Валверде извади от състава на практика всичките си основни футболисти. И един от малкото, които започнаха като титуляри в тази среща - Усман Дембеле - напусна мача с контузия и не е ясно дали ще е на линия за битката с мърсисайдци. 

За "блаугранас" беше нормално да отсвирят този мач, след като си подпечатаха титлата и на теория миналата седмица. Затова без много напрежение оставиха инициативата на галисийците, които изковаха успеха с попаденията на Максимилиано Гомес и Яго Аспас от дузпа в самия край. 

Гостите започнаха с тотално подменен състав, от който само Усман Дембеле и Артур Мело имат повече мачове като титуляри през сезона. Но французинът напусна на носилка още в 6-та минута със съмнения за травма и това утежни още повече и без това сложната задача на резервите на тима. 

Съвсем логично те нямаха тази острота в предни позиции и не създаваха толкова опасности пред вратата на нахъсания съперник. Но в крайна сметка първата част няма да се запомни с някакви страхотни положения, като изключим няколко опита на Карлес Аленя и Муса Ваг за гостите, както и на Уго Майо и Рияд Будебуз за домакините. 

Все пак най-чистата ситуация преди почивката се откри пред играч на Барселона. В 41-та минута Муса Ваг получи страхотен пас в наказателното поле, но ударът му не затрудни вратаря и в крайна сметка гол преди почивката не падна. 

След нея Селта стигна до попадение в 51-та минута. Тогава Нестор Араухо мушна топката в мрежата, но след преглед на ситуацията с ВАР реферът прецени, че има засада в този случай и попадението не беше зачетено. 

Малко след това Яго Аспас пропусна, за да се стигне най-накрая до гол за галисийците. Това се случи в 67-та минута, когато Рияд Будебуз с перфектен пас намери Максимилиано Гомес и той с добре насочен удар в долния десен ъгъл направи 1:0. 

Този резултат се запази почти до самия край, а гостите бяха безидейни в предни позиции. Всичко приключи в 87-та минута, когато Муса Ваг игра с ръка в наказателното поле и реферът посочи бялата точка. От нея Аспас беше точен за 2:0 и сложи точка на спора. 

С тази развръзка Селта събра 40 точки и направи важна крачка към спасението. Последният под чертата Валядолид е с 35 точки, но все още не е изиграл мача си от този кръг. Барса пък е шампион със своите 83 точки и в Ла Лига няма повече работа, затова е насочил цялото си внимание към Шампионската лига и Купата на Краля.