Отборът на Леганес инкасира четвърто поредно поражение в Ла Лига, след като в 13-ия кръг бе надигран от Селта. Съставът от Виго се наложи с 1:0, а единственото попадение в срещата бе дело на Яго Аспас от дузпа през първата част.

При този развой Селта и Леганес се изравниха по точки в класирането – 17, като са съответно осми и девети.

Селта влезе добре в мача и в 9-ата минута домакините спретнаха първата по-сериозна опасност. Яго Аспас направи страхотен пробив, но след това не съумя да нанесе добър удар и топката мина покрай вратата.

Превъзходството на състава от Виго намери своето числово изражение в 26-ата минута, когато домакините организираха нова донра акция. При нея Ерик Моран издърпа за фланелката нахлуващ футболист на домакините в пеналта, а съдията без да се колебае посочи бялата точка.

С изпълнението се нае Аспас, чийто точен мерник проработи и така откри за 1:0.

Домакините стартираха уверено и второто полувреме, а Систо излезе на стрелкова позиция в 52-ата минута, но прати топката встрани от вратата.

В 76-ата минута дойде един от редките шансове за Легане. Александър Шимановски получи брилянтно подаване, но изстрелът му се нуждаеше от още малко прецизност.

Джон Гуидети нахлу в пеналта в 82-ата минута и стреля по земя, но Пичу отрази.

Пет минути преди края на редовното време Леганес можеше да измъкне точката, но изстрел на Мигел Гереро премина на косъм от левия стълб.