Отборът на Еспаньол постигна трудна победа над Селта като домакин с 1:0 в мач от 20-ия кръг на Примера двисион. Единственият гол в срещата падна две минути преди края на редовното време, а в герой за каталунците се превърна капитанът Серхио Гарсия.

През първото полувреме гостите от Селта бяха по-добрият тим на терена, но така и не успяха да се възползват от създадените положения пред противниковата врата. Футболистите на Еспаньол трудно излизаха на чисти ситуации, а отбраната на Селта бе безкомпромисна.

Действията през втората част не се промениха особено много и Селта продължи да диктува темпото на терена, но противно на логиката, Еспаньол успя да изтръгне трите точки. Капитанът на Еспаньол Серхио Гарсия се възползва отлично от груба грешка в отбраната на Селта и след като открадна топката, с премерен удар от около десетина метра сложи точка на спора.

Със спечелените три точки Еспаньол се изкачи на осмо място, а Селта е 16-ти.

В друг мач от днес Гранада и Осасуна приключиха своя двубой при нулево равенство. Елче надделя над Райо Валекано с 2:0, а Реал Мадрид разби с 5:0 Бетис като гост.