Селта Виго трябваше да чака до самия край на гостуването си срещу Елче, за да победи с 1:0 и да запише третата си поредна победа в първенството на Испания. Срещата от 6-ия кръг определено премина при надмощие за момчетата на Мануел Едуардо Берицо, които отбелязаха решителния гол секунди преди изтичането на редовните 90 минути.

За Елче титуляр започна бившият играч на Левски Гари Родригес, който обаче се запомни единствено с жълтия си картон в 59-ата минута.

Макар домакините също да имаха своите положения в срещата, тя определено бе спечелена от тима, който заслужаваше повече. Особено през първото полувреме превъзходството на Селта беше видно, като Фабиан Ореяна и Нолито пропиляха по няколко изгодни ситуации да открият.

В другия край на терена техният съотборник Серхио Алварес направи нужното в 44-ата минута, за да запази равенството. Файкал Фадж от домакините шутира опасно от границата на наказателното поле, но испанският страж опази вратата си.

Елче заигра по-силно след почивката и в 50-ата минута Еду Албакар пропусна чудесна възможност, след като прати удара си от около 18-19 метра встрани покрай дясната греда.

Четири минути по-късно Пабло Ернандес от гостите можеше да открие, ако бе стрелял по-прецизно. Бившият футболист на Валенсия получи в пеналта и нанесе силен изстрел, който влиташе под гредата. Вратарят Ману Ерера отрази главно благодарение на факта, че топката беше в обсега му.

Четвърт час преди края Елче пропиля най-изгодната си ситуация. Жонатас засече с глава страхотно центриране от фланга, ала Алварес отвърна с изумително спасяване.

Тъкмо тази ситуация струва на домакините и точката, като в последната минута Михаел Крон-Дели получи в дъгата с гръб към вратата, обърна се и с меко копване изведе Нолито сам срещу вратаря, а крилото стреля безпощадно в горния десен ъгъл.

Така Селта излезе на 4-ото място с 12 точки, като има само една по-малко от трите лидера Валенсия, Барселона и Севиля, които са с по13. Елче от своя страна остана 16-и с 4 точки и трета поредна загуба в актива си.