Селта Виго завърши 0:0 при гостуването на Леганес от 35-ия кръг на Ла Лига. Галисийци бяха отборът, който повече търсеше успеха, но така и не успяха да вкарат гол във вратата на съперника.

Футболистите на Селта направиха първия значим пропуск в мача в 6-та минута. Пред Жозабед се откри много добра възможност, но след удара му топката премина над напречната греда и излезе в аут.

Максимилиано Гомес демонстрира страхотните си индивидуални умения, след което завърши атаката с удар, но топката премина встрани от десния стълб на вратата на Иван Куеяр.

Леганес можеше да поведе в резултата в 25-та минута, когато Юсеф Ен Несири стреля опасно с глава, но защитник на Селта успя да изчисти пред гол линията.

След центриране в наказателното поле на Селта в 39-та минута, Мартин Брайтуайт стреля с глава, но Кепа Бланко успя да спаси.

Иван Куеяр направи невероятно спасяване в 51-та минута, когато отрази много опасния удар на Уго Майо.

Яго Аспас отправи опасен удар в 66-та минута, но в последния момент защитник на Леганес се изправи на пътя на топката и тя излезе в корнер.

Гуидо Карийо можеше да донесе победата за Леганес в 85-та минута, но ударът му не бе точен.

Леганес е единадесети в класирането с 42 точки, докато Селта Виго е шестнадесети с 37 точки и е само на три над зоната на изпадащите.

В следващия кръг Селта Виго е домакин на Барселона, а Леганес гостува на Севиля.