Селта взе поредния си важен успех в Ла Лига. Момчетата на Фран Ескриба надделяха над Жирона с 2:1 в среща от 33-ия кръг на испанския елит. В герой за галисийци отново се превърна Яго Аспас, който вкара едно от попаденията за своя тима (34').

Успехът изведе Селта 14-о място (35 т.), на три точки над зоната на изпадащите.

Селта - Жирона

източник: Gulliver/GettyImages

Жирона изравни за кратко в началото на второто полувреме чрез Порту, но Софиан Буфал донесе успеха на Селта в 69-ата минута. Петата поредна загуба на гостите ги остави зад днешния им съперник и опасността от завръщане в Сегунда дивисион изглежда все по-реална.

Селта повече в 34-ата минута. Буфал напредна отляво и центрира точката на дузпата, където Яго Аспас изпревари централните защитници на Жирона и от полупаднало положение откри.

Селта - Жирона

източник: Gulliver/GettyImages

В 48-ата минута акция през центъра Жирона вкара за 1:1. Подаване на Педро Алкала намери Порту пред наказателното поле, който се обърна и мек удари вдясно от Рубен Бланко изравни. Преди попадението да бъде признато имаше намеса на системата ВАР, защото останаха съмнения, че Порту е бил в засада. Попадението все пак бе признато.

Селта обаче не спря да търси успеха. В 69-ата минута Яго Аспас имаше заслуга за попадението, с което Селта си върна преднината. Негов пас стигна до Буфал на левия фланг, който реши да стреля технично по диагонал и не сгреши, оформяйки крайното 2:1.

Селта - Жирона 2:1

1:0 Яго Аспас 34'

1:1 Порту 48'

2:1 Софиан Буфал 69'