Нападателят на Реал Мадрид Марко Асенсио е изправен пред девет месеца в лазарета, след като разкъса кръстна връзка на лявото коляно по време на предсезонната контрола с Арсенал в САЩ.

Испанското крило изравни резултата за мадридчани през второто полувреме, преди да получи тежката контузия след сблъсък за притежание с Пиер Емерик-Обамеянг след точно час игра в Мериленд. Асенсио бе изнесен на носилка, а старши треньорът на „Кралския клуб“ Зинедин Зидан определи травмата като „тревожна“, а притесненията му бяха потвърдени, когато лекарите разкриха степента на сериозност на контузията.

„След проведен тест върху коляното на Марко Асенсио от медицинския щаб на Реал Мадрид, той бе диагностициран с разкъсана предна кръстна връзка и външната част на менискуса на лявото коляно“, съобщи испанският клуб в свое изявление. „Играчът ще се подложи на хирургическа интервенция в следващите няколко дни“.

Травмата на Асенсио може сериозно да навреди на плановете на Зидан за следващия сезон, като същевременно постави под въпрос и преминаването на Дани Себайос под наем в Арсенал. Според "Скай Спортс", Себайос в момента се намира в Лондон за медицински прегледи, след като двата клуба са постигнали споразумение.

Бъдещето на Гарет Бейл също остава неясно, след като нападателят изпадна в немилост при Зидан, а самият наставник потвърди наскоро, че „клубът работи по неговото напускане“. /БГНЕС