Хавиер Савиола със сигурност ще напусне Барселона през лятото, съобщава вестник „Марка”. Той разкри, че след като не е получил предложение за нов договор от клуба, е започнал преговори с други отбори, защото бъдещето му е „приоритет”.

Савиола сподели, че има сериозни оферти, но не пожела да разкрие дали те идват от испански или от чуждестранни отбори. Последният клуб, изразил явно желание да има Савиола в редиците си е Еспаньол.

„Ще разглеждам всяка оферта, която е добра. Заради огромното уважение, което изпитвам към Барселона, няма да обявя кои са клубовете, предложили ми договор,” каза аржентинецът на пресконференция днес.

Савиола не е сигурен кога ще стане ясно бъдещето му, но заяви, че се чувства напълно спокоен.„Когато и да се случи, всички ще разберете,” каза той през журналистите.

Нападателят призна, че пред него вече не стои вероятността за нов договор с Барселона. „Трябва да търся най-доброто за себе си, а всички виждат как стоят тук нещата. Най-важното е да си изясня какво ще правя в бъдеще и да продължа напред,” добави той.

Савиола отказа да говори за отношенията си със спортния директор на Барселона Чики Бегиристайн, за които се знае, че са доста обтегнати.