Хавиер Савиола напусна Барселона, и заяви, че си тръгва след шест години с „горчив вкус” в устата, заради отношението на клуба към него през последния сезон.

„Те не се отнесоха добре с мен, но това си е тяхна работа,” каза 25-годишният аржентински нападател на пресконференция днес. „Те имат своите причини да се държат така, но аз напускам с чистата съвест, че съм дал най-доброто от себе си. Не искам да посочвам имена, но напускам с горчив вкус в устата.”

Савиола добави, че предложението на Барса да поднови договора му, е било „по-скоро покана да напусна, отколкото нещо друго.” „Затова реших да напусна,” каза още Заекът.

Хавиер Савиола призна още, че е останал разочарован от треньора Франк Рийкард, който го е оставил извън състава в последния домакински мач на Барселона срещу Еспаньол преди девет дни.

„Стана ми много неприятно,” каза нападателят. „Надявах се да мога да се сбогувам с феновете след шест години. Щеше да е хубав жест.”

Савиола се присъедини към Барса от Ривър Плейт през 2001 година за 28 милиона долара. С идването на Рийкард през 2003 година обаче той изпадна в немилост и бе отдаден под наем през 2004 година на Монако, а следващия сезон прекара в Севиля.

Хавиер Савиола завърши с новината, че все още не е подписал с друг клуб, но е готов да изслуша всички предложения, включително и това на вечния враг на Барса и нов шампион на Испания – Реал Мадрид.