Войната за подписа на Давид Вия вече се води на всички фронтове. Освен президенти и директори, в нея се включиха и футболисти от Реал Мадрид и Барселона – двата основни претендента за привличане на нападателя.

Самият Давид Вия скромно заяви: „Ако Валенсия реши, че няма нужда от мен, и получи добра трансферна сума, съм съгласен да си тръгна.”

Голмайсторът на Валенсия се присъедини към Лео Меси, Хавиер Савиола, Макси Родригес, Давид Силва и други популярни играчи в промоционално събитие. „Ние, футболистите, сме на разположение на клуба. Аз имам още договор, огромна трансферна клауза и възнамерявам да го изпълня,” допълни Дия.

Лео Меси обаче веднага побърза да го примами в своя Барселона. „Без съмнение той ще премине в Барселона. Той е роден голмайстор,” заяви аржентинецът.

Неговият сънародник Хавиер Савиола обаче моментално реагира и обяви: „Вия ще подпише с Реал Мадрид. Големите футболисти трябва да играят в клубове като Реал.”

Съотборникът на Вия във Валенсия Давид Силва също обяви, че се чувства добре в тима на „прилепите” и няма намерение да напуска клуба, освен ако ръководството реши да се раздели с него.