Сарагоса стана последният отбор, сбогувал се с Примера дивисион, след като не успя да свърши своята работа и загуби в последния кръг с 2:3 като гост на Майорка. Ситуацията в мачовете на другите застрашени тимове бе в полза на Сарагоса, но тимът се нуждаеше от успех, за да се спаси. Рекреативо Уелва завърши у дома наравно с Валядолид - 1:1, докато Расинг Сантандер надделя над Осасуна с 1:0. Въпреки това Осасуна и Рекреативо се спасиха и през следващия сезон отново ще играят в елита.

Сарагоса остана с 42 точки, докато Осасуна има 43, а Рекреативо - 44. Другите два изпадащи отбора са Мурсия и Леванте.

Победата на Расинг Сантандер над Осасуна донесе още радост, освен спасението на единия тим, другият си осигури място в турнира за Купата на УЕФА. Именно успехът на Сантандер лиши Майорка от място в Европа. Островитяните се хвърлиха сериозно срещу Сарагоса, за да запазят шанс за място в топ 6, но победата им не бе достатъчна.

Дани Гуиза си спечели по един невероятно категоричен начин приза „Пичичи” за голмайстор на Примера дивисион, като отбеляза своя 27-ми гол в 15-та минута на двубоя със Сарагоса.

Оливейра успя да изравни в 56-та минута, когато засече центриране на Габи, но след по-малко от 10 минути Уебо изведе отново домакините напред в резултата, след ужасна грешка в отбраната на Сарагоса.

В даденото от рефера продължение паднаха две попадения. Първо в 92-та минута Кастро сломи тотално гостите за 3:1, а в 95-та отново Оливейра отбеляза последния засега гол за Сарагоса в Примера дивисион.