Севиля претърпя изненадваща загуба с 1:2 като гост на Сарагоса в предпоследния мач от 21-ия кръг в испанската Примера Дивисион.

След поражението, Севиля зае 5-то мястото с актив от 36 точки. Домакините пък се изкачиха на 17-то място с актив от 20 точки, на две над 18-ия Валядолид.

Освен от трите гола, двубоят бе белязан и от три червени картона. Два от тях бяха изкарани директно и оставиха Севиля с 9 души до края на срещата.

Всички попадения в срещата паднаха през първта част. Сарагоса поведе в резултата в 31-та минута, когато Матео Контини вкара за 1:0. Статуквото бе възстановено три минути по-късно. В 34-та Фредерик Кануте реализира за 1:1. Победното попадение падна в 42-та минута и автогол на Алваро Негредо.

През второто полувреме бяха вдигнати и трите червени картона. Грешникът за гостите Негредо си изкара директен червен картон за изключително грубо влизане в краката на Матео Контини. Същата съдба сполетя и Мариус Станкевичиус, който в 90-та минута остави Севиля с 9 души на терена. Адриан Колунга от Сарагоса си изкара втори жълт и съответно червен картон в продължението на двубоя и така остави своите с 10 души.