Ръководството на Сантос е взело решение да даде Барселона на ФИФА заради неправомерните контакти на каталунския клуб с футболиста Лукас Лима.

От Сантос са взели това решение, след като се появиха информации, че Барселона вече е постигнал предварително споразумение с Лима.

Договорът на Лима със Сантос изтича в края на календарната година.

Бразилският клуб смята, че от Барселона са нарушили правилника и са влезли в преговори с Лима един месец преди да настъпи възможността да сторят това.

От Барселона реално могат да влязат в преговори с Лима от 1 юли.

Лима призна, че не е получавал никаква оферта от Барселона, макар да е гласен за ново попълнение на каталунците.

"Не съм получавал никаква оферта от Барселона. Дори да се бяхме разбрали с тях, аз нямаше да го кажа по време на игра на покер", коментира бразилецът, след като се появи подобен слух.

"Това, което казах на Неймар е, че тук говорим повече за слухове, а не за актуално предложение от Барселона. Когато взема решение, Сантош ще разбере пръв."

"Имах оферти от Кристъл Палас и Хебей Чайна Форчън, но това не бяха отборите, за които се надявах. Зная, че ако играя добре в Сантош, ще продължа да бъда част от националния отбор. А така ще имам шансове да попадна на световното в Русия", добави Лима.