Расинг Сантандер вече е на десето място в класирането в Примера дивисион, след успех като гост на Спортинг Хихон с 2:0. Отборите от 10-то до последното 20-то място в Испания са разположени в рамките само на девет точки, и никой все още не може да е сигурен в оцеляването си в елита. Формата на Сантандер обаче е обещаваща и се показа и днес, въпреки че Спортинг диктуваше темпото на двубоя през по-голямата му част.

Гостите имаха и късмет в защита, като вратарят Тоно спаси доста положения през първото полувреме. През втората част и нападателите на Расинг си свършиха работата, за да си тръгне отборът с трите точки.

Никола Жигич изведе Сантандер напред в резултата в 54-та минута, като за него остана най-лесното, след хубаво разиграване между Луис Фернандес и Джонатан Перейра, което опразни вратата за сърбина. Гонзало Колса подсигури победата в 89-та минута, като финтира защитник на домакините в пеналта и прати топката под плонжа на стража.

Спортинг изглеждаше много добре на моменти, но така и не успя да стигне до важно попадение. Кике Матео и Мате Билич направиха най-значимите пропуски пред вратата на Тоно, а домакините претендираха на няколко пъти и за дузпи, които обаче не получиха.

По-рано днес Валенсия разби Хетафе с 4:1 и запази петото си място в подреждането.

Хуан Мануел Мата, Давид Вия на два пъти и Раул Албиол бяха точки за „прилепите”, а Франсиско Каскеро се разписа за гостите. Хетафе игра повече от половин час с 10 души след червения картон на Якобо Санс.