Расинг Сантандер спря победната серия на Валенсия и свали „прилепите” от върха в Примера дивисион. Валенсия записа 11 поредни мача без загуба, но тази вечер отстъпи на своя гост с 2:4. За последно Валенсия претърпя поражение през август за Суперкупата на Испания, и нямаше загуба в шампионата до момента. Единственият непобеден тим в лигата остана Виляреал. Със спечелените три точки Сантандер поне за малко се измъкна от дъното и се присъедини към средняците в Примера.

Валенсия владееше повече топката на своя стадион „Местая” и отправи доста повече удари по посока на противниковата врата, но гостите определено имаха на своя страна късмета.

Резултатът бе открит от Чите в 22-та минута след една хубава атака на Сантандер. Радостта на гостите обаче трая кратко, защото Хоакин бе фаулиран в наказателното поле в 27-та минута, а Давид Вия изравни от бялата точка.

Още в третата минута на второто полувреме Сантандер отново излезе напред, след втория гол на Чите в срещата. Той матира вратаря Ренан с мощен далечен удар, а проливният дъжд над „Местая” с нищо не помогна на стража и той позволи на кълбото да се оплете в мрежата му.

Хоакин върна надеждите на Валенсия в 69-та минута, когато засече центриране от корнер право във вратата на Тоньо. Гостите протестираха, че Вия е извършил нарушение срещу стража, но реферът зачете попадението за 2:2.

Тепърва обаче предстояха минутите на Расинг. В 79-та Чите оформи своя хеттрик, след като получи топката при едно центриране отдясно. Само пет минути по-късно точка на спора сложи защитникът на Валенсия Давид Албелда, който вместо да изчисти в корнер, прати кълбото в собствената си врата за крайното 2:4.