Сантандер размаза Атлетико Мадрид с 5:1 в среща от 32-я кръг на Примера дивисион, с което направи задачата на „дюшекчиите” за попадане в Европа на практика невъзможна. В друг мач от днес Майорка се наложи с 2:0 над Валядолид в двубой от средата на таблицата.

На „Ел Сардинеро” Сантандер подпали Атлетико от самото начало, като до 16-та минута вече водеше с 2:0. В деветата минута Жигич намери Кристиан, който откри резултата, а седем по-късно Пабло центрира на Гарай за второто попадение. До края на полувремето домакините направиха преднината си класическа, когато Чите в 38-ат минута направи за смях защитата в „червено-бяло” и прати топката покрай Лео Франко.

През второто полувреме почти нищо не се промени в играта на Атлетико, но все пак гостите успяха да намалят изоставането си. В 62-та минута Серхио Агуеро бе съборен от Колса в пеналта и Диего Форлан отбеляза отсъдената от Медина Канталехо дузпа. Само три минути обаче трябваха на Сантандер да си върне трите гола аванс. Педро Мунитис видя излезлия напред вратар на мадридчани и след грешка на Банега, ветеранът отне топката и прехвърли Лео Франко от границата на наказателното поле. Никола Жигич също записа името си сред голмайсторите, като вкара последното попадение в 87-та минута след асистенция на Колса. Така Расинг се оттегли заслужено с трите точки в мача, а за Атлетико остана да се чуди какво трябва да промени, за да настигне Малага, Виляреал и Валенсия в предни позиции.

Двубоят на „Оно Естади” бе доста по-спокоен, като Майорка изкова победата си през второто полувреме. И двата гола във вратата на Валядолид отбеляза Аласан Кейта, първо в 64-та, а след това и в 82-та минута.