Отборът на Сантандер взе трите точки срещу гостуващия Севиля с попадение в даденото от съдията продължение. Домакините се наложиха с 3:2, въпреки че през по-голямата част от мача играха с човек по-малко.

Сантандер откри резултата в 12-ата минута чрез Фернандес Салас, който бе най-съобразителен в наказателното поле на гостите след изпълнение на корнер. Последва лек натиск за гостите, който доведе до дузпа, която обаче Негредо пропиля. Ударът му от бялата точка бе отразен от вратаря на домакините. В 19-ата минута на срещата Ракитич имаше нещастието да си отбележи нелеп автогол, който доведе до 2:0 в полза на Сантандер.

Шест минути преди почивката домакините останаха с човек по-малко, когато голмайсторът Кристиан Фернандес Салас получи директен червен картон за грубо нарушение срещу Дабо. Минута по-късно севилци се възползваха и намалиха за 1:2 с попадение на Фасио. Въпреки численото предимство за гостите, изравняването дойде едва в 83-ата минута и то от дузпа. Точен бе Луиш Фабиано, който доведе до 2:2.

Домакините обаче не се предадоха и дочакаха своя момент във втората минута на продължението. Мануел Арана успя да прехвърли вратаря на гостите и да подари трите точки на своя тим.

Сантандер заема 12-то място във временното подреждане, а тимът на Севиля е седми.