Президентът на Барселона Сандро Росей обяви официално, че подава своята оставка. Той добави, че неговият пост ще бъде зает от Хосеп Мария Бартомеу, който ще бъде новият президент на клуба до 2016 година.

Росей заяви, че за него е било огромна привилегия да бъде президент на Барселона.

„Преди около четири години хиляди привърженици, които членуват в Барселона отидоха до урните, за да дадат мнението си затова кой следва да бъде президент на клуба. Това бе един незабравим ден за мен. 61% от членовете на клуба избраха аз да бъда президент на Барселона”, коментира Росей.

„През тези четири години ние се радвахме и страдахме за Барселона. Ние преодоляхме много пречки и...ние спечелихме много трофеи. През последните четири години Барселона спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, два пъти шампионската титла на Испания, Купата на Карля, Суперкупата на Европа, три пъти Суперкупата на Испания и Купата на Каталуния. Освен нашето лидерство в световния футбол, което започна с Роналдиньо на финала в Париж и продължи с головете на Меси в Рим и Лондон, трябва да отбележим ефективното икономическо управление, което ни позволи да останем конкурентноспособни, да намалим дълга и да подобрим наследството, което ни бе оставено. Освен това може да бъдем горди от това, че най-добрите футболисти в света носят нашите цвете. Също така трябва да отбележим и важния референдум за „Камп Ноу”, който предстои през април”, добави 49-годишният бизнесмен.

„Нашите успехи са резултат на големите ни усилия. За известен период от време аз и семейството ми бяхме изключително много притеснени. Чудя се дали като съм президент на Барселона семейството ми трябва да страда”, продължи Росей.

„Сега това несправедливо и безотговорно обвинение за присвояване на пари ще завърши в съда. Считам, че времето ми като президент на Барселона изтече. Съгласно устава на клуба, подавам своята оставка. Решението влиза в сила незабавно и не подлежи на обсъждане. Постът на президент на Барселона поема Хосеп Мария Бартомеу, който ще изпълнява длъжността до края на мандата на настоящия управителен съвет през 2016г. За мен бе чест да служа на Барселона. За мен бе привилегия да бъда президент на Барселона. Пожелавам на новия президент да поиска пълната подкрепа на членовете на съвета на директорите. Искренно благодаря на служителите на клуба, играчите и техническите лица. Моите специални благодарности към членовете на съвета на директорите, които ми дадоха своята голяма подкрепа в това мое пътуване. А също и на семейството ми. Те в крайна сметка са същността на живота ми. Най-важните. Благодаря на всички ви. Да живее Барселона, да живее Каталуния!”, каза още Сандро Росей.

В залата за пресконференции присъстваха всички членове на съвета на директорите в клуба, както и членове на семейството на Сандро Росей.