Бившият футболист на Реал Мадрид Иван Саморано изтъкна качествата на Кристиано Роналдо като обяви, че всичко, което притежава е безценно.

„Той е феномен. С класа е над много други и пасва идеално на Реал. Кристиано прави разликата със своите голове. Не е лесно дълго време да се задържиш на върха, но той го направи“, заяви Саморано в интервю за официалния сайт на „белия балет“.

Легендата на Реал Мадрид си спомни за двата гола, които Роналдо отбеляза с глава на Осасуна и обяви: „Напомнят ми много на ударите с глава, които отправях аз. Има фантастичен отскок и точно това показва, че е невероятен играч. Мощта, която демонстрира е сигурно доказателство за това, че ще носи още много радост на феновете на клуба“, продължи бившият играч на гранда от „Беранбео“.

Чилийският футболист, заяви, че иска да поздрави двамата централни нападатели на тима на Жозе Моуриньо, Игуаин и Бензема: „Трябва максимално да се възползваме от ситуацията. Крим го прави, по-мотивиран е, по-целенасочен е и това е много добре за отбора. В момента има по-специална мотивация, защото между тях има едно вътрешно съревнование, което със сигурно ще се отрази положително на Реал“, обясни Саморано.

За финал бившият играч отдели няколко думи и за невероятните привърженици на клуба: „Любовта, уважението и признателността на хората са най-голяма награда за един футболист. Гледам всеки мач на Реал, изпитвам особено чувство, все пак тук оставих много приятели“, отбеляза бележития футболист.

„Реал винаги ще е част от моя живот и аз винаги ще съм част от живота на феновете на клуба. Това ме кара да се чувствам доволен от себе си, защото се обръщам назад и си давам сметка, че съм си вършил работата добре“, заключи легендата на мадридския клуб.