Футболният мениджър Мирчо Димитров даде обширно интервю за Sports.kz, в което категорично се съобщава, че Христо Стоичков е основен кандидат за поста селекционер на националния отбор на Казахстан.

Агентът не пропуска да похвали и други двама родни специалисти – Станимир Стоилов и Димитър Димитров – Херо, като първият също бе спряган за поста.

На въпрос, свързан с "барселонската тайна", която владее Камата, Мирчо Димитров споделя: „За това може да се говори безкрайно. Накратко обаче, когато Йохан Кройф започна работа в Барселона, той наложи своя стил и метод на работа – започвайки с школата и стигайки до първия състав. В този период най-добър играч беше Христо Стоичков. На всички е ясно, че през последните 20 години доминиращият стил на работа във футбола като цяло е именно на Йохан Кройф, а Барселона е в основата на успехите на националния отбор на Испания.“

„Методът на работа на Йохан Кройф, маркиран със „Строго секретно“, е предаден след края на треньорската му кариера на Пеп Гуардиола и Христо Стоичков“, категоричен е агентът пред изданието.

Христо Стоичков към Жозе Моуриньо: Подкрепям те и те прегръщам

„Аз съм футболен човек и личен агент на Христо Стоичков, смятам, че може да помогне на националния отбор на Казахстан да прогресира. Има много причина да смятам, че тази задача е напълно изпълнима“, допълва Димитров.

На въпрос, дали Станимир Стоилов и Димитър Димитров – Херо ще помагат на Камата, ако той се наеме с тима на страната, агентът отговаря: „Разбира се, че ще му помагат. Когато Христо работи в България като треньор на националния, негов асистент беше Димитър Димитров. След отличното участие на България на Световното първенство в САЩ, квалификацията под ръководството на Стоичков и Димитров беше най-добрата за цялата история на българския национален тим. Тогава отборът ни събра 25 точки. Разбира се, последните два мача бяха ръководен от Станимир Стоилов.“

В момента Христо Стоичков работи като коментатор на мексиканската телевизия "Телевиса".