Еспаньол и Депортиво Ла Коруня изиграха първия мач от Примера дивисион за 2017 г. В Барселона обаче двата тима не можаха да излъчат победител и завършиха наравно 1:1. 

Те изиграха невероятно скучна първа част, в която нямаше чисти положения. Домакините бяха по-активните през нея, но ударите на Херард Морено и Пабло Пиати бяха прекалено неточни. Гостите пък не затрудниха особено противника си. 

Затова развръзката в този мач остана за второто полувреме. А то започна с изненадващ гол за Супер Депор. В 59-та минута Емре Чолак центрира перфектно от корнер и в наказателното поле Селсо Борхес с глава прониза мрежата - 1:0 за гостите. 

Но отговорът на каталунците беше светкавичен. Само четири минути след това те организираха контра, при която защитник на Ла Коруня се спъна от топката в наказателното си поле и я подаде на Морено, който от няколко метра не пропусна - 1:1. 

До края домакините бяха по-активните, но направиха доста пропуски, лишавайки се от победа по този начин. Най-чистият пропуск беше на Фелипе Кайседо малко преди края на двубоя, след като беше оставен непокрит във вратарското поле, но стреля прекалено левашки. В края Хуанфран от състава на гостите беше изгонен за втори жълт картон. 

В крайна сметка повече голове не паднаха до края на мача и двата тима си взеха само по точка. С нея Еспаньол има 23 в актива си, докато Депортиво Ла Коруня остана със 17 в долната половина на таблицата.