Мичел Салгадо заяви, че предстоящото Ел Класико между Реал Мадрид и Барселона на „Сантиаго Бернабеу” ще бъде решено от сблъсъка между двете нападение сформирани от по трима футболисти – Бензема, Бейл и Роналдо за Реал Мадрид, Меси, Неймар и Суарес за Барселона. Той смята, че завръщането в игра на Луис Суарес ще е допълнителна мотивация за неговите съотборници и отбора като цяло.  

В края на другата седмица един срещу друг се изправят Реал Мадрид срещу Барселона в поредното Ел Класико на „Сантиаго Бернабеу”. Какви са вашите очаквания? Смятате ли, че включването на Луис Суарес може да повлияее по някакъв начин на дербито?

Включването на Луис Суарес в игра за Барселона срещу Реал Мадрид ще подейства със сигурност много силно на отбора. Това, че двубоят срещу Реал Мадрид ще е първият за него след наказанието му ще бъде нещо специално за него. Това ще е допълнителна мотивация за Барселона. Реал Мадрид е домакин и това винаги ни дава предимство. Смятам, че Реал Мадрид подобри много представянето си в сравнение с първите мачове от сезона. С Лука Модрич и Тони Кроос има баланс в халфовата линия след напускането на Чаби Алонсо. Тримата футболисти в атака – Бензема, Бейл и Роналдо са много големи играчи. Те вършат чудесна работа, вкарват много голове. Ще бъде мач трима срещу трима. Ще бъде много вълнуващо да се видят тримата атакуващи играчи на Реал Мадрид срещу тримата на Барселона – Меси, Неймар и Суарес, ако се завърне в игра. Всички фенове по целия свят имат големи очаквания към този мач. На терена ще бъдат най-добрите футболисти в света. Чувството ще бъде неописуемо. Аз съм голям щастливец, че имах възможност да играя в Ел Класико. Това е невероятно чувство. Надявам се Реал Мадрид да спечели този мач и да намали разликата с Барселона.

Отборът на Реал Мадрид, в който ти играеш ли е най-добрият за всички времена?

Много е трудно да се каже. Смятам, че отборът на Барселона, който през последните пет години спечели всичко е най-добрият отбор за всички времена. Хората имат различни вкусове. Едни харесват един стил на игра, а други – друг. Много е трудно да сравняваш различни стилове на игра, различни отбори от различни периоди. Има много големи футболисти, които са играли в различни времена като Роналдо, Зизу, Фиго, Раул, Йеро, Касияс. На всеки му харесва нещо различно. Аз мога да кажа от моята гледна точка, че за мен бе привилегия да играя редом до тези футболисти и да бъда част от този отбор.

Какво е специалното в английския футбол?

Английският футбол е много специален. Той се различава много от всички други лиги в Европа. Това е специална страна, с различно мислене, с различни мениджъри. Футболът е много по-физически в сравнение с испанския. Феновете харесват локалните си отбори. Ако един човек е роден в Ковънтри, той обича Ковънтри. Това прави английският футбол толкова специален. Бих посъветвал всеки един играч, който има възможност да играе в Англия да не се замисля.

Иво Стефанов, специален пратеник на Gong.bg в Белград