Депортиво Алавес най-после зарадва собствените си фенове с победа. Баският тим надделя с 1:0 на "Мендисороса" над гостуващия каталунски Еспаньол и взе първи успех у дома в Примера дивисион този сезон. 

За успеха на тима бяха нужни само 42 секунди. Точно толкова време след първия съдийски сигнал се разписа венецуелецът Кристиан Сантос, който се разписа с невероятен изстрел от воле след едно разбъркване. 

Ману Гарсия изпусна още един страхотен шанс за домакините в средата на полувремето, а в 39-та минута задачата им се улесни, след като втори жълт картон за каталунците получи Марио Ермосо. 

До края на мача Лео Баптищао пропусна най-добрите възможности за Еспаньол, докато Мубарак Уакасо не успя да се разпише за втори път за Алавес и да сложи точка на спора. В крайна сметка мачът приключи с победа за домакините и най-после феновете си тръгнаха с усмивки от "Мендисороса". 

След този развой баските събраха 6 точки в актива си, но все още са в зоната на изпадащите. Еспаньол си крета спокойно в средата на таблицата и вече има 13 точки в актива си, като е по-близо до местата в зона Европа.