В невероятен мач за нападателя Давид Барал Леванте надви Малага с 4:1, а испанецът реализира три от головете за валенсианци в срещата от 22-ия кръг на Примера дивсион. След 3 поредни загуби за домакините, момчетата на Лукас Алкарас взеха важна победа, която ще ги остави над зоната на изпадащите поне за малко.

Колкото до Малага, поражението бе второ в последните четири мача, в които бе постигната победа единствено срещу Валенсия.

Иначе Хуанми даде летящ старт за гостите, като откри резултата в 24-ата минута. Нападателят се използва от лошата преценка на Давид Наваро, който помисли, че може да гардира топката в наказателното поле. Хуанми се оказа по-напорист, отне я, размина вратаря и вкара на празната врата.

Само 2 минути по-късно обаче равенството бе възстановено. Леванте стигна до фаул точно пред границата на наказателното поле, а Моралес само я чукна на пътя на Барал, който с премерен фалцов изстрел я прати в горния десен ъгъл – 1:1.

В 37-ата минута самият Барал беше съборен в битка за висока топка в наказателното поле и съдията посочи бялата точка. „Седмицата“ на Леванте не трепна и с шут до лявата греда направи обрата пълен.

Седемнадесет минути след почивката валенсианци получиха нова дузпа, след като Серхио Санчес препъна с груб шпагат пробиващия на скорост в пеналта Шуметра. 31-годишният Барал смени ъгъла на изпълнението си и пак матира Карлос Камени.

Последният гол в срещата падна в 75-ата минута и бе дело на новодошлия Икечукво Уче. Крайният бранител Тоньо се включи в добра атака отляво и сервира кълбото във вратарското поле, където бившият играч на Виляреал с акробатичен удар оформи крайното 4:1.

Успехът прати Леванте на 17-ата позиция с 19 точки, докато Малага остана 7-и с 35 точки, вече на 6 зад намиращия с място по-нагоре Виляреал.