Отборът на Реал Сосиедад победи Атлетик Билбао като гост с 3:1 в среща от 8-ия кръг на испанската Примера дивисион.

Билбао остава само с една победа на 16-о място във временното класиране и 7 точки, но и мач по-малко. Тимът е в серия от шест мача без победа в първенството.

Реал Сосиедад пък заема осмата позиция с 11 точки в актива си.

С две попадения от дузпи се отличи Микел Оярсабал, а един гол за гостите вкара и Лука Сангали. За Атлетик Билбао се разписа Икер Муниаин.

Още в първите минути на двубоя Бенат внесе напрежение в защитата на гостите с хубав изстрел. В 27-ата обаче Лука Сангали бе съборен в наказателното поле и след потвърждение от системата за видеоарбитраж Микел Оярсабал реализира отсъдената дузпа. Така Реал Сосиедад поведе с 1:0 в 30-ата минута.

Само две минути по-късно Икер Муниаин успя да върне равенството, вкарвайки за 1:1 от близко разстояние в 32-ата.

Второто полувреме стартира отлично за гостите, които успяха пак да вземат гол аванс в 47-ата минута. Лука Сангали бе точен за 2:1.

Всичко в двубоя бе решено в 74-ата минута. Малко по-рано вратарят на Атлетик Билбао Унай Симон предизвика нова дузпа за Сосиедад и Оярсабал реализира втория си гол в мача.

До края Ариц Адурис вкара топката в мрежата на Реал Сосиедад в 79-ата минута, но попадението не бе зачетено заради засада. Пак Адурис отправи опасен удар в 81-ата минута, но без да създаде проблеми за стража на гостите.