В мач от 18-я кръг на Примера дивисион Севиля постигна много важна и драматична победа с 3:1 при гостуването на Депортиво Ла Коруня на стадион „Риасор”.

Домакините поведоха в 34-та минута, когато Бодипо овладя топката и нахлу в наказателното поле на Севиля, след което стреля опасно, а Палоп не се намеси добре и кълбото се озова в неговата мрежа.

В 41-та минута гостите останаха с човек по-малко, след като Мареска бе изгонен с директен червен картон за удар без топка срещу Бодипо.

През второто полувреме в игра за андалусийци се появи Фреди Кануте, който промени изцяло играта на отбора.

В 50-та минута Кануте преодоля Зе Кастро, след което подаде на Луиш Фабиано, който с точен удар прати топката в мрежата на Арансубиа за 1:1.

Гостите от Андалусия поведоха в 78-та минута, когато Капел подаде на Навас, който продължи топката към Кануте, след което той центрира в наказателното поле на Ла Коруня и Ренато бе оставен непокрит и с глава направи резултата 1:2.

Серхио имаше много добра възможност да изравни резултата в 82-та минута, когато отблизо се опита да разстреля Палоп, но той показа завиден рефлекс и изби топката в ъглов удар.

В последните секунди на даденото от съдията Рубинос Перес четириминутно продължение Кануте подаде на Хесус Навас, който направи много силен рейд и подаде на празна врата на Диего Капел, за когото не остана нищо друго освен да оформи крайния резултат в срещата.

След тази победа Севиля излезе на второ място с 35 точки, докато Ла Коруня остана на шеста позиция с 30 точки.