Европейският клубен шампион Барселона сензационно бе победен на неговия Камп Ноу от Рубин Казан с 1:2 в среща от Група F на Шампионската лига.

Руският шампион започна ударно и още във втората минута поведе след снаряд на Александър Рязанцев, който направи безпомощен Виктор Валдес от поне 30 метра.

Барса оправда очакванията и изравни три минути след началото на втората част чрез Златан Ибрахимович, който отлично овладя подаване на Шави Ернандес и простреля вратаря Сергей Рижков. Това бе първи гол за шведа в турнира с екипа на каталунците, след като вече се бе разписвал в ШЛ с екипите на Аякс, Ювентус и Интер.

Казан хвърли бомбата в 72-ата минута. Алехандро Домингес намери на добра позиция Гьокдениз Карадениз и турчинът майсторки прониза Валдес за крайното 2:1.

До края на два пъти гредите спасяваха гостите от Рубин след удари на Ибрахимович и Яя Туре, но нов гол за тима на Хосеп Гуардиола така и не падна.

Освен Барселона, слабо се представи и другият фаворит в групата Интер, който се добра до равенство 2:2 у дома срещу Динамо Киев, след като на два пъти гостите повеждаха в резултата.

Така отборът на Жозе Моуриньо няма победа в нито един от трите си двубоя в Шампионската лига, правейки три поредни хикса в надпреварата.

Тарас Михалик изведе украинците напред още в петата минута след слабо представяне от страна на италианската защита. В 35-ата ветеранът Деян Станкович напредна срещу вратаря Станислав Богуш след пас на Уесли Снайдер и с прецизен удар изравни.

Пет минути преди почивката обаче бразилският национал Лусио направи немислимото, като си вкара автогол след центриране от корнер на Жерсон Маграо.

Интер стигна до равенството в 47-ата минута. Снайдер изпълни добре ъглов удар, Валтер Самуел бе най-съобразителен в пеналта и с глава фиксира крайното 2:2.

След този двубой нерадзурите са последни в класирането на Група F с три точки от три мача, останалите три отбора са с актив от по четири точки. Италианският първенец няма победа вече цяла година в ШЛ, след като за последно би у дома Анортозис на 22 октомври 2008 година.

Класиране:

1. Барселона 4 т.

2. Динамо Киев 4

3. Рубин Казан 4

4. Интер 3