Барселона отново не успя да победи Рубин и двата отбора завършиха наравно 0:0 в среща от четвъртия кръг на група F на Шампионската лига, играна в руския град Казан. Преди две седмици руснаците спечелиха изненадващо с 2:1 на „Камп Ноу”.

Барса можеше да реши мача през първото полувреме, но играчите на Пеп Гуардиола не се възползваха от възможностите си. Още в 3-та минута Златан Ибрахимович беше изведен на голова позиция от Андрес Иниеста, но ударът на шведския национал срещна страничната греда. Преди почивката Иниеста, Лионел Меси и отново Ибрахимович пропуснаха да дадат преднина на каталунците. Домакините от Казан пък отправиха само един удар към вратата на европейския клубен шампион.

През втората част Барселона вдигна темпото и успя да създаде нови голови положения пред вратата на Рубин. Пропуски отново направиха Иниеста и Шави. В края на срещата домакините от Казан стигнаха до две чисти положения, но Александър Мукаров и Александър Рязанцев не успяха да преодолеят вратаря на гостите Виктор Валдес. Резервата Тиери Анри на два пъти остана на голова позиция, но също не успя да донесе победата на Барса.

След тази среща Барселона и Рубин имат актив от по 5 точки. По-късно тази вечер, играят Динамо Киев и Интер.