Руският шампион Рубин от град Казан е на път да се превърне в "черна котка" за испанския гранд Барселона. През миналия сезон на Шампионската лига отборът от Казан взе 4 от 6 възможни точки на Барселона в груповата фаза на Шампионската лига. В сряда пък Рубин завърши наравно 1:1 с Барса.

Руснаците поведоха в резултата в 30-та минута с гол на своя капитан Христиан Нобоа, който реализира дузпата, отсъдена за нарушение на Дани Алвеш в наказателното поле срещу Виталий Калешин. Виталий Калешин бе съборен в наказателното поле от трима защитници на Барселона, но най-голям бе "приносът" на бразилския национал Дани Алвеш.

След един час игра Барселона изравни с гол на световния шампион от Мондиал 2010 с испанския национален отбор Давид Вия. Вия реализира отсъдената дузпа за Барса за нарушение в наказателното поле срещу друг световен шампион - Андрес Иниеста.

Аржентинската суперзвезда и най-добър играч в света в анкетата на ФИФА за миналата година Лионел Меси бе на резервната пейка заради контузия на глезена. В 60-та минута обаче Меси се появи на терена на мястото на Хавиер Масчерано. За половин час игра Лионел Меси отправи пет удара във вратата на Рубин, последният - с глава, но нито един не донесе гол за Барселона.

А футболистите на Рубин има за какво да съжаляват - след удар на резервата Обафеми Мартинс топката срещна гредата на Виктор Валдес.

Така Рубин има положителен баланс с Барселона в трите мача в Шампионската лига - победа с 2:1 на Ноу камп и 0:0 в Казан през миналата година и сега ново равенство - 1:1.