Помощник треньорът на Барселона Жорди Роура присъства на пресконференцията преди мача на каталунците срещу Пари Сен Жермен във вторник. Въпреки че старши треньорът Тито Виланова вече е с отбора, Роура посети срещата с медиите, но заяви, че със сигурност Виланова ще ръководи отбора си от пейката на мача в Париж.

Освен това Роура похвали френския гранд и заяви, че каталунците ще трябва да бъдат на 100%, за да победят ПСЖ.

„Много важно е за нас, че стигнахме тази фаза на надпреварата и сме много щастливи да бъдем тук, в Париж. Това е страхотен отбор с топ играчи, такива като Пасторе, Лавеци и така нататък. Трябва да бъдем на 100%, ако искаме да можем да победим“, заяви Роура.

„ПСЖ са бързи на контра и силни във въздуха, особено със Златан Ибрахимович и Тиаго Силва, но това са само две от техните опции: те имат много повече трикове в ръкава си. Разбира се, трябва малко да се адаптираме, но няма да променим начина, по който играем, въпреки че сме изучили тяхната игра внимателно.“

„Жорди Алба и Шави Ернандес имат болежки, но те са добре. Заради това получиха почивка миналата седмица, но ще вземем решение едва утре след последната тренировка. И да, Тито Виланова ще бъде на пейката утре, без съмнение. Той е шефът и ние сме много щастливи, че той отново е с нас“, допълни Роура.