Треньорът на Барселона Жорди Роура изрази оптимизъм, че неговият отбор има сили да отстрани Милан, въпреки загубата с 0:2 в първия мач на „Сан Сиро“. Според асистента на Тито Виланова, който ще води каталунците и в реванша във вторник, Барса има 90 минути, в които да изиграе перфектен мач и да отстрани „росонерите“.

„Планираме този мач от дни, но трябва днешната тренировка да мине преди да решим титулярните 11. Все още имам някои колебания относно това кой да играе“, заяви Роура.

„Перфектният мач винаги е този, който завършва добре и ни класира на четвъртфиналите. Трябва да намерим правилния баланс между интензивност, сила и бързина. Този мач трае 90 минути, така че трябва да държим главите на раменете си, да бъдем спокойни и да не губим контрол върху мача.“

„Казвал съм преди, че не всички играчи са на едно и също физическо ниво, то се променя по време на сезона. За щастие, всички играчи са на разположение, така че това го прави трудно, защото всички те са доказали, че заслужават да играят утре. Това прави моята работа по-интересна, защото имам пълен отбор, от който да избирам.“

„След някои лоши резултати имахме дълга седмица да работим и отборът реагира добре. Милан не ме изненада. Знам, че да играеш като гост на Милан винаги е сложно. Не знам как ще играят те, но мога да си представя, че ще опитат да запазят преднината си от 2:0“, допълни Роура.