Нападателят на Реал Мадрид Кристиано Роналдо за пореден път доказа, че годините са го променили и са го направи мъдър и философски настроен човек. „Кралската седмица“ коментира за пореден път значимостта на „Златната топка“ за него, обявявайки, че това е само трофей и ако не го получи, с това няма да свърши светът.

„Това отличие не е най-важното в живота и в кариерата ми. Това е само една индивидуална награда. Най-добрият винаги гради фантастична кариера и прави всичко за клуба. Това е награда, ако не я получа, няма да свърши светът“, започна португалецът.

„Всички Мондиали са специални за нас, футболистите. Но този в Бразилия има особено значени, най-вече заради това, че отиваме в страна, чийто език ни е познат. Все пак и в Бразилия говорят португалски“, заяви Роналдо по адрес на предстоящото Световно.

От няколко месеца насам Роналдо си партнира с уелския национал Гарет Бейл в Реал Мадрид, за това какви впечатления е оставил у него бившият играч на Тотнъм и как вижда неговата работа, Роналдо заяви: „Гарет Бейл е наистина фантастичен играч. Неговото начало бе малко по-сложно, тъй като получи травма, но сега нещата се подредиха по местата си. Сега се намира на правилен път и е готов да ни помогне. Хората го обичат и съм уверен, че ще ни помогне да спечелим много титли“.