Голямата звезда на Реал Мадрид Криситано Роналдо е под сериозна въпросителна за предстоящия 1/4-финален реванш срещу Селта Виго за Купата на Краля. Португалецът не взе участие в днешната тренировка на „белия балет“, с което сериозно притесни всички в клуба.

Вестник „Марка“ твърди, че 31-годишният играч е получил силен удар в десния крак и болките не му позволяват да тренира с топка. При това положение треньорът Зинедин Зидан ще изчака и утрешната тренировка, за да оцени какво е състоянието на нападателя. Ако и във вторник португалецът не е в състояние да тренира пълноценно, то тогава специалистът няма да рискува с включването му в групата.

Не е новина, че Кристиано не струва през януари

В последно време формата на Кристиано силно се влоши и „Марка“ не без тревога отбелязва, че той не е познатият решителен голмайстор. Изданието подчертава все по-видният стремеж на Роналдо да играе комбинативно както никога преди, за да помага на отбора си. „От това обаче представянето само страда още повече“, заключи мадридският ежедневник.

Физическият дискомфорт на Роналдо се дължи на твърдо единоборство в мача срещу Малага през уикенда. Почти сигурно Зидан ще даде почивка от 1 мач на нападателя в опит да му даде повече време, в което той да се отърси от проблемите си.

Реал се нуждае от убедителна победа навън срещу Селта, за да се класира за полуфиналите. Тимът от Виго спечели с 2:1 на "Сантиаго Бернабеу".