Нападателят на Реал Мадрид и на Португалия Кристиано Роналдо бе категоричен, че се намира в разцвета на силите си и добави, че това е най-добрият период в живота му.

„След всичко, което направих през изминали сезон, за следващия си пожелавам да се отчета с повече асистенции“, каза играчът.

Що се отнася до това дали нападателят има амбиции да се превърне в следващия носител на Златната топка, футболистът заяви: „За мен бе особено важно да триумфирам на финала на най-трудното първенство в света. Успяхме да прекъснем доминацията на Барселона. Победихме ги на техния „Камп Ноу“. Сега ми предстои континенталния шампионат. Искам да се представя максимално добре и там. Наградите като Златната топка са следствие от представянето на един играч, но мога да кажа, че не мисля за това. Просто преследвам целите си“.

Роналдо не пропусна и темата с подновения договор на наставника на „кралете“ Жозе Моуриньо, като обясни: „Това бе много хубава новина. Един отбор като Реал Мадрид трябва да има треньор на топ ниво като Жозе“.

„Не знам дали аз ще подновя договора си. Ако зависи от мен със сигурност искам да остана на „Бернабеу“ до края на кариерата си. Тук се чувствам повече от добре. Сега е най-добрият период в живота ми“, завърши изказването си футболистът.