Нападателят на Реал Мадрид Кристиано Роналдо даде пространно интервю за FIFA.com. Португалецът сподели, че като футболист на Кралския клуб е подложен на по-голямо напрежение, отколкото в Манчестър Юнайтед и добави, че това понякога оказва влияние.

Роналдо вече пети пореден път бе част от церемонията по връчване на Златната топка, как се чувстваш?

Много добре. Голяма чест е за мен, че съм сред номинираните, това означава, че поддържам едно добро ниво в моята кариера. Мога да се чувствам единствено и само щастлив от всичко това. Като цяло съм същият човек и същия играч.

Преди се състезаваше на за Манчестър Юнайтед, а сега защитаваш цветовете на Реал Мадрид, каква е разликата?

Това са двата най-добри отбора в света. Има положителни и отрицателни страни. Мисля, че в Реал има повече напрежение, отколкото в Юнайтед и понякога това се отразява зле. Прекарах три години на „Бернабеу“ и сега сме повече от концентрирани върху спечелването на ШЛ. Не мога да кажа, че очакванията оказват влияние върху нас, който иска, чете това, което се пише, който не иска – не го прави.

Отборът не започна добре в Ла Лига, напрежението оказа ли влияние?

Не започнахме добре шампионата, това е истина. Знаем, че Ла Лига е вече твърде сложна за нас, но във футбола нищо не е невъзможно. Трябва да играем и да печелим мачовете си и ще видим какво ще стане. Има още много други трофеи за печелене.

Има слухове, че спечелването на ШЛ е основен приоритет за Реал...

Вярно е, десета спечелена ШЛ е това, което желаят всички мадридисти. Знаем го много добре, миналата година бяхме на крачка от това, но се провалихме. Сега, за щастие, имаме отново шанс да вземем реванш. На 1/8-финалите се изправяме срещу Ман Юнайтед, мачът ще бъде труден, но според мен шансовете са 50/50.

В публиката на Реал има една група, която открито показва своето негодувание към треньора на тима Жозе Моуриньо, какво е мнението ти?

Публиката може да прави каквото иска и ние трябва да уважаваме мнението й. Но за мен, трябва да има повече търпение и толерантност. Моуриньо е човек, който би умрял за отбора, той иска най-доброто за всички нас. По мое мнение, Моуриньо е най-добрият треньор в света, заслужава да спечели всичко.

Появиха се слухове, че може да напуснеш Реал, как ще коментираш това?

Искам да изпълня договора си с Реал и след това ще видим какво ще стане с бъдещето ми.

Извън терена, чисто в личен план, ти се роди син, преди известно време, искаш ли да стане футболист?

Това бе най-хубавият момент в живота ми. Ако той пожелае да стане футболист, ще го подкрепя.