Нападателят на Реал Мадрид Кристиано Роналдо, който не крие, че е абсолютен максималист, направи любопитно разкритие. Португалецът сподели, че може и неговият основен конкурент Лионел Меси от Барселона да съществува в мотивацията му.

„Ако мога да играя по 70 мача на сезон и това да се случва година след година, това е, защото много внимавам. Спя добре, храня се правилно. Дори в този аспект търся перфектното. Ако ли не, не може да поддържаш ритъм“, започна Роналдо.

„В момента се опитвам да подобря работата с левия си крак. Но е важно човек да разбере, че без работа няма как да постигнеш нищо“, каза още Роналдо.

Колкото до конкуренцията за спечелване на Златната топка, португалецът сподели: „Честно, мисля, че другите двама номинирани – Меси и Нойер – също заслужаваха наградата. Нойер остави зад гърба си забележителен сезон. Меси започна годината с известни трудности, но на Световното се представи без грешка. Ние тримата бяхме потенциални победители. Но смятам, че моят триумф бе заслужен. Мисля, че бях на отлично ниво“.

„Възможно е, Меси може да фигурира в мотивацията ми. Това е като с онези играчи, които те водят напред“, завърши по любопитен начин Роналдо.