Легендата на бразилския футбол Роналдо посъветва младия си сънародник Неймар да премине в отбор от Европа, ако иска да има шанс да се бори с Лионел Меси за признанието най-добър играч в света.

20-годишният талант на Сантос е смятан за един от най-добрите атакуващи футболисти в света и отдавна попада в полезрението на клубове от Англия, Испания и Италия.

От друга страна 35-годишният Роналдо придоби световната си слава именно в Европа, където игра в ПСВ Айндховен, Барселона, Интер, Реал Мадрид и Милан.

„Меси е по-добър от всички останали“, каза Феномена, който стана световен шампион с Бразилия през 1994 и 2002 година и е голмайстор номер едно на световните първенства за всички времена.

„Неймар е на прав път, но той все още трябва да намери още малко допълнителни качества и да играе добре в Европа няколко сезона.“

„Наистина харесвам Андрес Иниеста. Мисля, че той е сензационен футболист.“

„Кристиано Роналдо е наистина добър, а също така много се наслаждавам да гледам Месут Йозил от Германия, той е велик играч и съм му голям фен“, коментира едни от най-добрите футболисти в света в момента Роналдо, който прекрати кариерата си през 2011 година.