Кристиано Роналдо бе с основна заслуга при класическата победа на Реал Мадрид с 3:0 при домакинството на Еспаньол в мач от четвъртия кръг на Примера дивисион. По този начин „белия балет” постигна трета поредна победа в първенството и оглави временното класиране преди останалите мачове от кръга.

Мачът започна с опасно положение пред вратата на Касияс, след като в 6-та минута Кайехон стреля опасно, но в страни от вратата на Реал Мадрид. Минута по-късно се наложи Камени да отразява опасен удар на Анхел ди Мария. Серхио Рамос можеше да се възползва от грешка в отбраната на Еспаньол в 16-та минута, но ударът му мина над напречната греда на вратата на Камени. Натискът на домакините продължи и в 25-та минута след шут на Ди Мария топката мина на сантиметри от напречната греда на каталунската врата.

Кристиано Роналдо спечели дузпа за Реал в 27-та минута, когато след изпълнение на пряк свободен удар от негова страна топката срещна ръката на Луис Гарсия и съдията Клос Гомес посочи бялата точка. Наказателният удар бе реализиран от самия португалец в 28-та минута.

До края на първото полувреме футболистите на Реал Мадрид определено намалиха темпото и опасностите пред Камени намаляха.

В началото на второто полувреме футболистите на Еспаньол се опитаха да се върнат в мача, но Касияс на два пъти отрази удари на Серхио Гарсия и Верду.

В рамките на две минути централният бранител на Реал Мадрид Пепе си изкара два жълти картона и напусна терена в 58-та минута.

Гостите обаче също останаха с 10 човека, след като в 61-та минута Галан влезе грубо в краката на Кристиано Роналдо и бе изгонен с директен червен картон.

Натискът на Реал Мадрид през второто полувреме бе осезаем и логично вицешампионите на Испания стигнаха до нови две попадения.

В 79-та минута Кристиано Роналдо пусна чудесен извеждащ пас към Игуаин, който изскочи сам срещу Камени и нямаше проблеми да го преодолее с удар в близкия десен ъгъл за 2:0.

Реал Мадрид стигна до трети гол в срещата в 87-та минута, когато Ласана Диара направи добър пробив, след което подаде към влезлия като резерва Карим Бензема, който финтира двама защитници на Еспаньол, след което с премерен удар в долния десен ъгъл направи безпомощен Камени.

Еспаньол завърши мача с девет играча на терена, след като в 88-та минута Форлин бе изгонен с втори жълт картон за реплика към съдията Клос Гомес.

Така Реал Мадрид поведе във временното класиране с актив от 10 точки, а Еспаньол се намира на осма позиция с 6 точки.

Осасуна спечели с 3:1 при домакинството на Реал Сосиедад, а Атлетик Билбао категорично надделя с 3:0 срещу Майорка.