Носителят на Златната топка Кристиано Роналдо няма намерение да напуска Реал Мадрид. В последните седмици постоянно се говори за конфликт между него и наставника Рафаел Бенитес, заради който уж португалецът иска да си ходи. Но явно няма подобно нещо. 

"Искам да печеля постоянно. Все още се чувствам добре, все още съм млад. Само на 30 години съм и искам да играя още поне 5-6 сезона, в които да запазя нивото си сега. Знам, че ще става все по-трудно с времето, но в главата ми съм наясно, че мога да се справя."

"Виждате, че имам договор до 33-годишна възраст с Реал, но аз искам да се пенсионирам тук. Чувствам се добре, чувствам се полезен и затова искам да остана тук докрай", сподели Роналдо в интервю за вестник "Марка". 

Според него, напредналата му футболна възраст не му се отразява по никакъв начин, защото продължава да се грижи за тялото си подобаващо, а това му помага да не усеща ефекта на годините. 

"В момента не се чувствам по-различно, отколкото като бях на 25 години. Много хора твърдят, че след като минеш 30-те, формата ти започва да спада. Аз обаче не съм съгласен с това, защото ако се грижиш за тялото си, тренираш усърдно и правиш всичко правилно, не остаряваш за една нощ."

"Същото е и с биологичната възраст. Това е ежедневен процес на остаряване, а не става изведнъж. Мисля си, че ако се грижиш добре за тялото си, можеш да играеш и до 40-годишна възраст. Целта ми е да съм на терена в най-добра форма възможно най-дълго", сподели Роналдо. 

Той наскоро стана топреализатор на мадридския гранд, въпреки че кара едва седмия си сезон с бялата фланелка. Португалецът разкри и каква е причината да се превърне в голова машина. 

"Малко се промени позицията ми. Вече съм играч, който се подвизава в наказателното поле. Това е нормално, защото повечето голове се бележат от тази зона. Нюхът ми за голове се подобри с годините, но това стана по нормален начин, което ме прави щастлив."

"В играта ми имаше особена еволюция през годините. Доста по-различно беше състоянието ми като започнах кариерата си, сега е съвсем по друг начин. Определено се развих", сподели Роналдо.