Голямата звезда на Реал Мадрид Кристиано Роналдо е напълно готов за съботното дерби срещу Атлетико Мадрид в Примера дивисион. Това потвърди и наставникът на „белия балет“ Карло Анчелоти.

Очаква се португалецът да бъде сред титулярите за европейския клубен шампион, а двубоят на „Сантиаго Бернабеу“ по всичко личи ще бъде дебютен за новия нападател в отбора Хавиер Ернандес.

„Кристиано е напълно готов“, лаконично коментира Анчелоти на днешната си пресконференция. Заради своята мистериозна травма Роналдо не игра при загубата с 2:4 от Реал Сосиедад в миналия кръг, а също така пропусна и старта на европейските квалификации на Португалия – 0:1 срещу Албания като домакин.

На последните занимания единствено Сами Кедира, Даниел Карвахал и Хесе Родригес не тренираха пълноценно. Германският национал премина през артроскопия, докато Карвахал се върна с контузия от лагера на испанския национален отбор. Хесе пък пропусна половината минал сезон заради тежка травма. Нито един от тях няма да бъде на линия за срещата с шампиона на Испания, която започва от 21 часа българско време.