Състоянието на имащия проблеми с глезените Роналдиньо се подобрява, но все още той е под въпрос за гостуването на Перу в неделя, заяви лекарят на бразилския национален отбор Жозе Луиш Рунко.

Вчера плеймейкърът на Барселона опита да направи пълноценна тренировка, след като на тренира във вторник и сряда, но напусна игрището по-рано.

„Двете му контузии отшумяват, но бавно. Нищо фатално няма, ако не тренира още ден или два. Засега Роналдиньо чувства дискомфорт, но времето ще покаже до колко е готов за мача с перуанците”, доктор Рунко.

В същото време селекционерът на петкратните световни шампиони Карлос Дунга заяви, че не се страхува да прави сериозни размествания в състава занапред. Играчи като Роналдо и Адриано са критикувани от Дунга заради летаргичното им отношение на тренировките, а нападателят на Милан е обвиняван от треньора и в неспазване на спортния режим.

„Много хора нямат смелостта да променят нещата в отбора си само защото звездата на отбора трябва винаги да е на терена или пък е любимец на президента. Смятам, че в Бразилия има достатъчно футболисти, които ще носят фланелката с гордост, чест и желание. Защо тогава да мъчим тези, за които футболът е тежест?”, заяви Дунга, явно визирайки Роналдо и Адриано.

Под ръководството на Карлос Дунга, който като футболист стана световен шампион през 1994 година, селесао има 21 мача, от които само две загуби и спечели Копа Америка през лятото, въпреки отсъствието на най-големите си звезди.