Звездата н Барселона Роналдиньо потвърди, че вижда бъдещето си в „каталунския” тим, като сподели, че вече си представя как ще изглежда отборът през следващия сезон. Непрекъснато спряганият за трансфери бразилец обаче бе категоричен, че „Само Господ знае какво има в бъдещето.”

На първата си пресконференция този сезон, извън участията с Барса и промоциите, Роналдиньо заяви, че има договор за още няколко години и е щастлив в клуба. „Не съм певец, за да излизам всеки ден пред микрофоните,” обясни той.

Относно ротацията в Барселона, която напоследък често го оставя резерва, Рони добави: „Аз не се смятам за резерва. Гледам позитивно на нещата и винаги се готвя, за да играя. Така се мотивирам да помагам на отбора всеки ден и вярвам, че най-доброто, което мога да направя за него е да играя по 90 минути,” заяви бразилецът. Според него обаче е съвсем нормално да се правят промени в състава, защото в групата има много играчи, които разполагат с нужната класа.

Роналдиньо все още е сигурен, че Барса може да спечели някое от трите състезания, в които участва – първенството, Купата на Краля и Шампионската лига. „Сега, когато сме вече толкова близо до Реал, хората отново вярват, че сме способни да го направим,” каза той за шансовете на тима за титлата.

„Нормално е, когато направих сезон без нито един трофей, да има и критики,” допълни кариоката. „Когато нещата не вървят, критиките идват.Разликата между този и миналия сезон е една – тогава не спечелихме нищо, а през настоящия се справяме много добре,” сигурен е Роналдиньо.