Звездата на Барселона Роналдиньо снощи е поискал да разбере, дали ще ходи в Челси през януари или не.

Бразилецът заплаши клуба си, че ако не получи отговор в най-скоро време, ще напусне „Камп Ноу” в края на сезона като свободен агент.

„Дали ще има трансфер през декември? Трябва да питате Барселона по този въпрос. Аз не мога да получавам оферти на този етап – всичко зависи от каталунското ръководство. Не съм разговарял с никого. Той е много щастлив, но всяка сряда и неделя историята във футбола се променя”, каза агентът и брат на Рони Роберто де Асис.

Медиите в Англия разкриха в началото на есента, че от Челси вече са се съгласили на принципно споразумение за Роналдиньо на стойност 11,6 милиона на година.

Проучването на „Sun” е потвърдено от източници в Испания отново вчера, информира изданието.

Вчера представителят на футболиста внесе смут по време тренировъчното занимание на каталунците. Той не скри, че Роналдиньо е силно разочарован от факта, че президентът на Барса не изпълнява обещанието си, дадено преди 8 месеца, за нов контракт до 2014г.

Де Асис не скри задоволството си, че всички на „Камп Ноу” говорят за интерес от страна на Челси към клиента му.

Очаква се, 27-годишният футболист да откупи последни две години от настоящия си договор с клуба, по правилата на ФИФА, за около 14 милиона лири.

Каталунците оценяват Рони на 50 милиона лири, но ще трябва значително да намалят тази сума, ако поискат да се разделят с него през януари. Част от борда на директорите натискат Лапорта да продаде състезателя в най-скоро време. Той не попадна в титулярния състав на Франк Рийкард за последните две срещи.