Бразилският национал Роналдиньо Гаучо обеща, че ще реши къде да продължи кариерата си до месец. Той стори това в интервю пред медиите в родината си рано тази сутрин.

„Имам договор с Барселона до 2010. В момента всичко е спокойно. Мисля, че до 19 юли каквото има да се случва, ще се случи. Не искам да влизам в конфликт с новия треньор Хосеп Гуардиола, но той вече обяви, че няма да разчита на мен,” каза Роналдиньо.

„Сега основната ми грижа е да се възстановя добре и да се върна на терена в най-кратки срокове,” отбеляза кариоката, който изгледа от трибуните равенството на Бразилия с Аржентина (0:0).

„Ако Бог желае, аз ще се върна напълно възстановен и пълен с желание за игра. Трудно е да се гледа мач отстрани. Не ми е приятно, не мислете, че е лесно да седя и да съм само наблюдател,” добави Роналдиньо.

Нападателят на Барселона е спряган за трансфер в редица европейски клубове, въпреки че слабата му форма през последните месеци отказа доста от предварителните кандидати за подписа му като Милан.